17-12-07

even dit

Dakpannenactie voor gezinshuis Kronendak in Castricum

castricum -  Door 2300 dakpannen te verkopen voor de stichting van gezinshuis Het Kronendak in Castricum, hopen initiatiefnemers Dorina van Beek en Nico Bijman voldoende geld bijeen te krijgen.


Van Beek en Bijman vangen in hun eigen rijtjeshuis in Castricum twee verstandelijk gehandicapte kinderen op. In het weekend komen er nog eens twee verstandelijk gehandicapte kinderen langs.
Dit bovenop de drie kinderen die Van Beek en Bijman zelf hebben. Het echtpaar heeft goede resultaten geboekt met deze kleinschalige gezinsopvang.


Nu willen ze als zelfstandige zorgondernemers voor meer kinderen zorgen. Daarvoor is het nodig dat ze wat groter gaan wonen. Ze hebben inmiddels een pand aan de Alkmaarderstraatweg gekocht. Daar kunnen vier gehandicapte kinderen permanent wonen, plus de twee weekendlogé's en de drie kinderen van Van Beek en Bijman zelf. De zorg die zij verlenen wordt betaald uit de persoonsgebonden budgetten ('rugzakjes') van de kinderen.

Voor de inrichting van dit nieuwe pand is meer geld nodig dan het zorgbudget biedt. Lokale ondernemers hebben het echtpaar  financieel en met goederen en diensten gesteund, maar er is meer geld nodig. Daarin moet de dakpannenactie voorzien. Voor tien euro kan een ieder een van de 2300 dakpannen sponsoren. Wie dat bedrag stort op postbanknummer 3105880 t.n.v. Stichting Vrienden van het Kronendak onder vermelding van 'onder de pannen' krijgt dan een mooie plattegrond met z'n gesponsorde dakpan erop

01:35 Gepost door wanno in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

reactie Petje af voor deze mensen.

Gepost door: koen | 17-12-07

Ik heb een pannetje gesponsord!
Groet Rinus

Gepost door: Rinus | 18-12-07

De commentaren zijn gesloten.